На Рівненщині в межах проєкту "Армія відновлення" облаштовують житло для ВПО. До суспільно корисних робіт залучають безробітних. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Житловий фонд планується розмістити в селах Яполоть, В.Мидськ, Пісків та Пеньків.

Загалом з початку року регіональним управлінням Рівненського обласного центру зайнятості до суспільно корисних робіт залучено 87 безробітних осіб.

Така зайнятість передбачає розбір завалів, ремонтні роботи, підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, а також діяльність щодо організації забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок війни тощо, - нагадують в Рівненській ОДА.

Зареєстрованим безробітним, які до цього залучені, виплачується заробітна плата у розмірі не менше мінімальної. Окрім того, відтепер за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» можна отримати оплату до 1,5 мінімальних заробітних плат (до 12 000 грн).

Загалом з початку 2024 року в Рівненській області видано 1467 направлень на виконання такої зайнятості, укладено 152 угоди із замовниками. На рахунки роботодавцям для виплати заробітної плати безробітним, які беруть участь у виконанні таких робіт, спрямовано 13,1 млн грн.

Читайте також: ДТП на Дубенщині: внаслідок автопригоди травмувався пішохід