Відбулося чергове засідання комісії з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Костопільської міської ради. В ході роботи комісії було розглянуто ряд питань, в тому числі і питання перейменування вулиці 1 Травня в м.Костопіль.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Оскільки вулиця 1 Травня підпадає під Закон України «Про засудження комуністичної та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також по вулиці розташовані декілька адміністративних будівель, одна з яких це - міська рада, члени комісії, в складі якої є історики, краєзнавці, діячі культури провели дослідницьку роботу, стосовно пошуку автентичної назви вищезазначеної вулиці. Членами комісії було запропоновано 5 варіантів нової назви вулиці, а саме: вул. Муніципальна, вул. Незламності, вул. Святослава Праска, вул. Свободи та вул. Лигора Юрченка.

Наступним етапом буде голосування, яке можливе як в он-лайн форматі (заповнивши гугл форму) так і заповнивши паперові анкети, які будуть розміщені в холах приміщень міської ради (вул. 1 Травня, 3 та вул. Незалежності, 7), в Центрі надання адміністративних послуг Костопільської міської ради (вул. Незалежності, 7) та звернувшись особисто до відділу містобудування, архітектури та землеустрою Костопільської міської ради ( вул. Незалежності, 7, каб. 215).

Важливо зазначити, оскільки це перейменування підпадає під Закону України про декомунізацію, то мешканцям перейменованих вулиць не потрібно нічого робити зі старими документами – всі вони є автоматично дійсними. Зміни вже вноситимуться під час оформлення нових документів.

Єдине, кому треба буде внести зміни в статутні документи – це юридичні особи. Проте, відповідно до чинного законодавства, ця процедура для них є безкоштовною. Їм не потрібно сплачувати ані адміністративний збір, ані послуги нотаріуса, оскільки нотаріальне засвідчення підписів на статуті скасовано. Фізична особа-підприємець (ФОП) вноситиме зміни про свою адресу в Єдиному державному реєстрі, але це також безкоштовно.