Компанія Toshiba Corporation заявила про розробку комунікаційного людиноподібного робота, який вміє спілкуватися японською мовою жестів завдяки плавним рухам рук. Новинка являє собою прототип, який виробник планує розвивати в якості обслуговуючого робота. Він буде допомагати людям в сфері охорони здоров'я та в різноманітних благодійних ініціативах.

Робот виконаний у вигляді дружньої молодої жінки, яка “плескає віями” і мило посміхається. В даний час андроїд Toshiba вміє відтворювати тільки найпростіші рухи, такі як обмін привітаннями і деякі мовні жести. Але вже до 2020 року Toshiba планує використовувати в проекті широкий спектр власних технологій, включаючи чутливість, синтез мови, розпізнавання мови, управління роботом. Метою є створення компаньйона для літніх і слабоумних людей. Цей робот спростить догляд за такими людьми.

Toshiba розробила робота у співпраці з компанією aLab, Університетом Осаки, Інститутом технологій Сібаура, Технологічним інститутом Шона. Toshiba розробила алгоритм для координації рухів 43 силових приводів, встановлених в суглоби андроїда. Інститут технологій Сібаура і Технологічний інститут Шона запропонували технології навчання рухам на основі датчиків. Університет Осаки і aLab допомогли створити тіло робота, яке схоже на людину, а також симулювати вираз емоцій. Наступного року данийй робот зможе виконувати роль портьє або чергового.

Джерело: toshiba