Львівське сміття знову знайшлося на Рівненщині. Цього разу неподалік села Башине Гощанський район.

- Вчора, (11 квітня - авт.), близько 18 години повідомив мені житель села Башине, яке входить у нашу громаду, що у використаному кар'єрі знаходиться велика кількість сміття, якого там ніколи не було, - розповів голова Бугринської об'єднаної територіальної громади Сергій Пилипчук. - Виїхав туди, побачив, що там вигрузили чотири великовагові машини різного сміття. Це десь 120 тонн сміття... А по чекам зрозуміли, що це сміття львівське. Чеки магазинів, чеки пошти міста Львова, салонів краси... Сміття свіже, чеки за 25-30 березня там валяються. Це точно вночі зробили, бо ніхто не бачив і не чув. Шкода, що не знаємо, якої саме ночі. Дуже неприємна ситуація, чому так зробили? Поблизу річка Горинь, поблизу дитячий санаторій "Агатівка".



pic

За словами голови отг, відразу повідомили у поліцію, приїхала на місце оперативна група, прокуратуру та адміністрацію.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівне нської області, Слідчо-оперативна група на місці події виявила у кар’єрі поблизу дитячого табору в трьох місцях побутові відходи. Жодних осіб чи транспортних засобів поруч не було.

За фактом забруднення або псування земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України, в ході якого поліцейські встановлюють усі обставини події та походження відходів. Нагадаємо, що кримінальне провадження за цією ж статтею Кримінального кодексу відкрито у Дубенському відділі поліції. Учора, 11 квітня, поліцейські застали на «гарячому» водія, який вивантажував побутові відходи з Львівщини на сміттєзвалищі райцентру.



pic

Що робити далі зі сміттєвим сюрпризом у Бугринській територіальній громаді не знають, тож чекають результатів слідства.

- Звідти ж вивезти те сміття складно. Ця територія знаходиться за межами села, будемо чекати, що скажуть органи слідства, як правильно поступити. Бо, щоб прибрати, виходить треба потратити гроші нашої громади, щоб прибрати сміття громади Львова. А ми не настільки багато громада... Привчаєш людей до порядку, а тут тобі привозять такий Великодній кошик зі сміттям... - каже Сергій Пилипчук. - Хочемо завтра сесією нашої громади звертатися, певно, до Львова. Депутати телефонують, радяться, не знаємо що робити. Навіть пропонують грузити і вивезти назад, ми всі люди, розумні люди, то нащо ж так? Завтра вирішимо.

А поміж тим завтра, 13 квітня, на друге засідання збереться і депутатська комісія, яка була створена для розгляду звернення ГО «Спілка учасників бойових дій АТО «УВО» щодо розгляду можливості приймати у Рівному львівське сміття.

Фото відділу комунікації поліції Рівне нської області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Боротьба у Рівному: Санком проти вандалів, рівняни проти Санкому [ФОТО]

Рівне нщина: водія з львівським сміття застали на "гарячому" [ФОТО]

Рівняни проти "рекламного сміття", а влада умиває руки

Айдар хоче "у гості" до голів Рівне нських рад через сміття?