Три пожежі за один тиждень спалахнуло в селі Ситне Радивилівського району. Першим постраждало господарство настоятеля місцевої церкви отця Івана. Серед ночі священика розбудила дружина: вона прокинулась від вибухів шиферу. Це горів навіс із соломою та комбайн для копання буряків.

Загасити пожежу допомогли працівники МНС, яких викликав отець Іван. Та не встигли рятувальники впоратись з цим займанням, як їм повідомили про нову пожежу в селі. За півкілометра від будинку священика зайнялось господарство місцевого підприємця. За кілька хвилин до будинку під’їхали пожежники. Та води в машинах уже не було: всі запаси використали під час першої пожежі.

Поки рятувальники їздили за водою, вогонь наробив чимало лиха. У господарстві Івана Миронова згоріли хлів, гараж і майже все майно та живність, що знаходитись всередині.

Правоохоронці та рятувальники зійшлися в одному: причина пожеж – навмисний підпал. Утім, встановити особу палія відразу, оперативники не змогли. Зробити це вдалося після третьої пожежі коли зловмисник підпалив копицю сіна.

Палієм виявився місцевий житель, 31-річний Руслан, раніше судимий за крадіжки. Коли погорільці дізнались його ім’я, захотіли влаштувати над ним самосуд. Та міліція вже сховала чоловіка від гніву селян.