Кажуть, що очі - дзеркало душі. Але коли під очима з'являються мішки або синці, погляд стає сумним, а людина виглядає втомленою і нездоровою. Через темні кола під очима багато людей звертаються до косметолога. Причини мішків під очима можуть бути різними: від нестачі сну і неправильного харчування до генетики, алергії, роботи за комп'ютером, різних захворювань і навіть погоди. Якщо запропоновані способи не усунули проблему, слід звернутися до лікаря.

Сім способів прибрати кола під очима:

1. Замініть каву зеленим чаєм.

Особливо, якщо ви звикли випивати кілька чашок кави на день. Міцний і спокійний сон - головний засіб боротьби з колами під очима. Як правило, після декількох чашок кави нам важко заснути. А от зелений чай, в якому теж міститься кофеїн, не заважатиме вам заснути. До того ж, в зеленому чаї є антиоксиданти, які захищають від передчасного старіння.

2. Їжте більше зелені.

Овочі, які багаті на залізо (наприклад, шпинат і брокколі), ефективні в боротьбі з темними колами, оскільки сприяють покращенню кровообігу. Фіолетовий відтінок, який ви помічаєте під очима, це всього лише кровоносні судини, розташовані під шкірою. Так як шкіра в цій області тонша, вони більш помітні, ніж в інших частинах вашого тіла. Чим краще рухається кров, тим менш виражені кола під очима.

3. Встановіть додаток для відстеження споживання води.

На появу мішків і кіл під очима впливає зневоднення організму. Намагаючись зберегти запаси води, організм відкладає рідину зокрема і під очима. Пийте достатню кількість води, щоб почуватися добре і уникати кіл під очима. Щоб відстежувати норму споживання рідини, скачайте додаток, який допоможе вам у цьому.

4. Спіть на спині.

І покладіть додаткову подушку під шию. Якщо під час сну голова злегка піднята, під очима не накопичується рідина, відповідно - не виникають мішки і круги. Крім того, такий стан запобігає появі зморшок.

5. Робіть маску з петрушки.

У петрушці містяться корисні для шкіри вітаміни C і K. Візьміть ложку дрібно нарубаної петрушки, розімніть її, додайте кілька крапель гарячої води, розподіліть масу по мішечках з марлі і покладіть на очі.

6. Нанесіть на зону навколо очей сонцезахисний крем.

Щоб поліпшити стан шкіри під очима під час сну, корисно використовувати живильний нічний крем. Але захищати шкіру потрібно і протягом дня. Щоб зовнішні фактори не впливали на шкіру під очима і не виникало темних кіл, змащуйте зону навколо очей сонцезахисним кремом.

7. Накладіть на очі холодні компреси.

Щоб знизити набряклість під очима, прикладайте холодні компреси. Це можуть бути пакетики з льодом, охолоджені ложки, часточки огірка або картоплі.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Що їсти в спеку: 10 продуктів для літа

Зверни увагу: які складові у косметиці викликають алергію

Лайфхак: як виглядати стрункіше на пляжних фото