На Рівненщині 11-річний хлопчик поранився із зброї. Він живий. У дитини поранення ноги. Все сталось випадково. Малий ніс пневматичну зброю і вона вистрілила. Куля застрягла у стопі хлопчика. Наразі медики думають як дістати чужорідне тіло, а поліцейські відразу за двома фактами відкрили кримінальні провадження.

Подія сталась у Острозькому районі 20 червня. 11-річний хлопчик ніс пневматичну зброю і вона вистрілила.

Він нісши цю рушницю, вона вистрілила йому у п'ятку. Спочатку мова йшла про те, що це був рекошет, але ні, бо характер поранення говорить про те, що вона зверху у низ зайшла у область п'ятки, - розповідає керівник відділу комунікації ГУНП на Рівне нщині Антон Крук.

Дитину доставили в Острозьку районну лікарню. Прооперували. Проте кулю не дістали.

Ми йому робили загальне знеболення, півтори години шукали цю кульку. У нас просто немає обладнання рентгенологічного слідкуючого, яке би дало можливість у режимі онлайн витягнути цю кулю. - говорить головний лікар Острозької ЦРЛ Василь Веляник.

Дитину направили в обласну дитячу лікарню. Медики кажуть, життю хлопчика нічого не загрожує. Зараз у нього є припухлість стопи. У пораненого порушена хода. Лікарі вирішують, коли проводити операцію з видалення чужорідного тіла.

Будуть нові рентгензнімки щоб чітко ідентифікувати де знаходиться куля і тоді ми вирішимо чи будемо вести дитину консервативно, тобто загоюємо рани, щоб ця куля інкапсолювалась, а потім видаляємо. Чи вирішуємо її повторно забирати, - розповідає завідувач відділенням гнійної хірургії Рівне нської обласної дитячої лікарні Олександр Парух.

Хлопчик знаходиться у відділенні гнійної хірургії. Поруч з ним мама. На камеру жінка говорити не хоче. Розповідає, як син поранився.

Він ніс її до хати отак в руках і вона вистрілила йому у ногу. Це просто нещасний випадок. Ніхто у нього не стріляв. Винні, що ми дали йому її у руки і він її ніс, - говорить мама хлопчика.

У поліції кажуть, родина благополучна. На профілактичних обліках ніхто із них не перебував. Та все ж правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо батьків за злісне невиконання своїх обов'язків. Ще одне кримінальне провадження відкрите щодо медиків Острозької районної лікарні. Мовляв, про даний факт поранення дитини не повідомили поліцію.

Ми намагались, але ми не витягнули. Ми вам даємо направлення. Зверніться будь ласка в обласну дитячу лікарню, там у них є більші можливості і хай там вони її витягнуть. То це я розумію, що це є належне виконання обов'язків.

Хто правий, а хто винен - з'ясує слідство. Мама дитини каже, нікого у події не звинувачує. Шкодує, що так сталось. Скільки часу хлопчик пробуде у лікарні, поки сказати важко. Все буде залежати від того, коли пройде операція з видалення кулі. 

Читайте також: на Острожчині медики не справляються зі своєю роботою?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber