Фото ілюстративне
Прогноз погоди на території області з 15 по 17 травня.

15 травня:  мінлива хмарність, короткочасний дощ, грози, місцями град.

Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12м/с, місцями шквали 15-20м/с.

Температура повітря по області: вночі 9-14° тепла, вдень 18-23° тепла; по місту: вночі 10-12° тепла, вдень 19-21° тепла.

Народний прогноз погоди: 15 травня відзначається день пам'яті князів Бориса і Гліба, Сіячів. У цей день починають співати солов'ї, тому його називають "Солов'їним". Якщо соловей співав заливисто, значить "весна пішла на спад, а літо - на прибуток". Якщо соловей заспівав на голі дерева, бути неврожаю плодів у садах.
 

Читайте щемандруємо Україною: долина тюльпанів на Волині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

16-17 травня: мiнлива хмарнiсть, короткочасний дощ, гроза. Вiтер пiвденно-схiдний 7-12м/с. Температура повітря: вночi 9-14° тепла, вдень 18-23°тепла. 

Народний прогноз погоди: 16 травня вшановується пам'ять мучеників Тимофія і Маври. У народі святу називали "Мавра - Зелені Щи", оскільки у цей час із молодої кропиви і щавлю варили пусті щи. Ще її називали "Маврою-Молочницею", так як у корів збільшувався удій. "Коли на Мавру цвіте черемха - зажди холод живе". Наші пращури вважали, що цвіт черемхи холод приносить.

Народний прогноз погоди: 17 травня вшановується пам'ять мучениці Пелагії, діви Тарсійської. У давнину у цей день рубали дерево на вичинку ложок. Наші пращури на Пелагею чекали сильного дощу, оскільки він приносить врожай чистий і достатній. У цей час зеленіє дуб, зацвітає вишня, яблуні, груші, ранні сорти калини, шипшини.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber