Брав участь в АТО з 2014 року, а з початком повномасштабного вторгнення вступив до складу першої Окремої Бригади Спеціального Призначення ім.Івана Богуна. Костопільчанин Вадим Герасимчук мужньо стояв на варті нашої незалежності до останнього. 4 серпня 2023 року захисник загинув на Донеччині. Про його життя, плани та мрії у спогадах рідних та близьких дивіться у нашому проєкті "Портрети Героїв".

Справжній герой, який мужньо стояв на варті нашої незалежності і спокою Вадим Герасимчук народився 25 липня 1988 року у Березному. Коли йому був рік, сім'я переїхала до Костополя. Тут він навчався, працював, і знайшов бойових побратимів. Вадим захищав України ще з 2014 року в АТО. Із початком повномасштабного вторгнення воїн вступив до складу 1 (першої) Окремої Бригади Спеціального Призначення ім.Івана Богуна на посаду оператора протитанкових ракетних комплексів.

Людина честі і гідності, мужності і рішучості. Так згадують про Вадима Герасимчука і рідні, і побратими. Він гордо ніс звання захисника своєї країни. Не боявся виконувати завдання і не ховався за спинами побратимів. Вадим брав участь у звільненні Херсонської області, зокрема населеного пункту Високопілля; виконував бойові завдання в найгарячіших точках Харківської і Донецької областей. На жаль, життя захисника обірвалося 4 серпня 2023 року на Донеччині.

Для своєї сім'ї Вадим був не тільки героєм, а й справжнім чоловіком і татом. Турботливим і ніжним, надійним і вірним. Він був прикладом, підтримкою і надійним тилом для дітей. І захищав кожного з нас. Вічна пам'ять...