Риболовля як вид реабілітації. Соціальний проєкт "Коло побратимів" діє на Рівненщині. Проводять терапії для військовослужбовців, що перебувають у госпіталях області. Риболовля проходить у спортивному форматі. Вкінці обов'язково обирають переможців. Наші журналісти також побували на подібному заході.

Соціальний проєкт "Коло побратимів" започаткували минулого року. Він орієнтований на військовослужбовців. Сергій Лимарчук з Київської області. Менш як два роки тому переїхав на Рівненщину. В одному з місцевих госпіталів проходить реабілітацію. Отримавши поранення у 2022 році, Сергій спершу не зрозумів що трапилось.

Сергій на війні з 14 року. Був у найгарячіших точках фронту.

Каже, тепер після всього пережитого хочеться трішки відпочити.

Микола Радецький з міста Чернівці. Майже рік тому чоловіка мобілізували. На Рівненщині, Микола проходить реабілітацію після отриманого поранення.

На подібні реабілітації, каже Микола, запрошують всіх хто хоче трішки відволіктися.

Сам захисник рибалить з дитинства. Його привчив батько. Їздили до водойм як на декілька днів, так і на декілька тижнів.

Миколі подобається сам процес риболовлі. Захисник може похизуватись і досить великими уловами.

Така риболовля проходить у спортивному форматі. Після завершення обирають переможців та вручають подарунки. А також варять і традиційну уху.

Ми привозимо військових на місце локації до ставу, вони снідають. Чай, кава і тоді начинаємо риболовлю. Ми ловимо по спортивному, хто зловив, зважили на вазі, відпустили рибу, - каже президент рівненської обласної федерації риболовного сорту Іван Щевич.

До організації подібних відпочинків для бійців доєднується багато людей. Подібні відпочинки допомагають бійцям відволіктися від буденного життя у госпіталях, лікарнях. Відчути миті радості.

Читайте також: У Рівному в парку імені Тараса Шевченка відкрили сезон атракціонів