Справа на 2 мільйони гривень. Саме стільки вимагає родина із Зорі від енергопостачальника. Усе через пожежу, що трапилась 2022 року. Внаслідок чого у подружжя згорів будинок. У цьому звинувачують обленерго. Ті свою провину не визнають. Мовляв, відповідальність на господарях. Подробиці, далі у сюжеті.

Справа на 2 мільйони гривень. Мова про суд між подружжям Коломисів та Рівнеобленерго. У сім'ї згорів будинок у селі Зоря. Звинувачують у цьому енергетиків. Останні доводять, що відповідальність лежить на господарях будівлі, через надмірне споживання електрики. Та представник подружжя Коломисів заперечує цю гіпотезу.

Адвокат родини зазначив, що на ПРаТ "Рівнеобленерго" неодноразово надходили скарги від мешканців вулиці, де проживає подружжя.

Задля усунення проблем, в обленерго запланували встановити розвантажувальні підстанції у селі Зоря. Ці роботи мали включити у план інвестицій на 2017 рік. Та ніяких робіт не відбулось.

Також сторона Рівнеобленерго зазначила, що лічильник не міг згоріти повністю посилаючись на свідчення виробника. В цьому питанні між сторонами зав'язалась суперечка, адже один зі свідків підтвердив згорання лічильника.

До якогось конкретного результату дійти не вдалося, адже відведений час на засідання був вичерпаний. Наступний суд відбудеться 10 травня.

Читайте також: За минулу добу на Рівненщині ліквідували сім пожеж на відкритих територіях