Нарковмісні пігулки «постачальник» ретельно ховав у харчах: першого разу подрібнив їх та змішав із цукром, а іншого — замаскував у десерті. Про це повідомляють в поліції Рівненської області. с

Злочинну схему задокументували працівники управління боротьби із наркозлочинністю в Рівненській області спільно з співробітниками відділення поліції № 1 (смт Володимирець) Вараського РВП у взаємодії з оперативним відділом ДУ «Полицька виправна колонія», відділом кримінального аналізу та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Наркобізнес організував засуджений на понад шість років 37-річний уродженець Донецької області, житель Волині, - встановили поліцейські.

До «бізнесу» залучив 36-річного лучанина, який перебував на наркозамісній терапії: він, бувши на волі, купував нарковмісні пігулки, ховав їх у продуктах та надсилав до колонії.

Перший факт правоохоронці задокументували наприкінці лютого: у посилці виявили 49 таблеток, які відповідно до висновку експерта містять наркотичний засіб бупренорфін.

Всього задокументовано чотири таких факти.

Днями поліцейські за силової підтримки РПОП ГУНП в Рівненській області провели санкціонований обшук у колонії: правоохоронці вилучили мобільні телефони, пігулки, роутер, модем з сім-картою, чорнові записи та інші речові докази.

Крім того, під час слідчих дій за місцем проживання 36-річного волинянина поліцейські виявили та вилучили 36 пігулок «метафіну», листи призначень на отримання наркотичних засобів, мобільний телефон та банківську картку, - йдеться у повідомленні поліції.

Слідчий повідомив зловмисникам про підозру за фактом збуту наркотичних речовин за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав 36-річному підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави в сумі 211 тисяч 960 гривень, - зазначають правоохоронці.

37-річний засуджений на час досудового розслідування перебуватиме у виправній колонії в секторі для тримання осіб взятих під варту.

Читайте також: ДТП на Дубенщині: внаслідок автопригоди травмувався пішохід