Боротьба за храм. У Рівненському районі розгорілось протистояння між парафіянами. Люди зібрали підписи про перехід єдиного храму у селі до православної церкви України. Втім його настоятель та парафіяни УПЦ МП вважають дані збори нелегітимними й почали чинити супротив. Мовляв, храм не віддадуть і переходити до православної церкви України не будуть. Конфлікт не вщухав. На місце приїхала поліція. Подробиці у сюжеті.

Майже бійка на порозі храму у селі Бронники, Рівненського району. Місцеві жителі вирішили відмовитись від московського патріархату на користь православної церкви України. Взимку люди у Бронниках засвідчили це своїми підписами.

На зборах були присутні майже 250 жителів села. Кажуть, священник та віряни УПЦ від участі у зборах відмовились.

Два місяці тривало оформлення документів. Коли папери отримали, віряни ПЦУ прийшли на подвір'ї храму. Чекали закінчення недільної служби.

Втім мирно вирішити не вдалось. Після служби розгорілись суперечки.

Ні священник, ні віряни УПЦ не погоджувались на перехід до ПЦУ і віддавати храм теж.

Але й це не переконало вірян УПЦ. У село Бронники приїхали священники православної церкви України аби провести перше богослужіння у Покровській церкві. Віряни ж УПЦ не давали їм це зробити. Співали паралельно.

Приїхали у храм монахині з сусіднього монастиря та священники УПЦ. Заявили про рейдерське захоплення храму.

Так і вчинили. Викликали підкріплення правоохоронців, адже віряни УПЦ відмовлялись виходити з храму.

Представники Рівненської єпархії УПЦ вважають, збори щодо зміни конфесій у селі - нелегітимними, документи підробкою, а дану ситуацію - захопленням храму.

Та все ж згідні на мирне врегулювання ситуації. У підсумку дня, обидві сторони за участі поліцейських, погодились ввести діалог. Церкву зачинили і домовились про почергове богослужіння у храмі. На певний час.

Громада православної церкви України села Бронники, збирається подавати позов до суду. Щоб остаточно вирішити конфлікт і довести правоту у добровільній зміні канонічної приналежності.

Читайте також: У Рівному в останню земну дорогу проведуть двох Героїв