Як спілкуватися з дітьми, які постраждали внаслідок війни? Цю та інші подібні теми рівненським психологам та практичним педагогам пояснювала столична тренерка Наталія Сабліна. Ініціатором семінару виступив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. До слова, подібні заходи з метою підвищення рівня компетенції фахівців, які працюють з дітьми в місті проводяться уже не вперше. Більше про семінар, дивіться далі у сюжеті.

Сьогодні в багатьох дітей батьки на фронті. Чи це мама, чи це тато і школа, чи садочок може бути провідною опорною ланкою для дітей і важливо розуміти як спілкуватися сьогодні з дитиною в якої тато на фронті, загинув чи в полоні. Також і мама може бути на фронті. І тут важлива підтримка і розуміти, що з дитиною відбувається в процесі шкільного навчання, чому дитина сьогодні агресивна, плаче і як проводити уроки, - розповідає голова ГО "Міжнародна Асоціація психологів та тренерів-експертів" Наталія Сабліна.

Саме тому до Рівного приїхала столична тренерка, яка показала які техніки можна використовувати спілкуючись з дітьми аби їм допомогти та як поводити себе з родинами, які постраждали внаслідок війни.

Профінансував тренера, яка поділилася своїми практичними навичками та методичними інструментами благодійний фонд "Рокада".

За результатами комунікації з психологами, соціальними педагогами ми зрозуміли, що маємо на сьогодні сформований запит, розуміння, яку масштабну проблему ми маємо і нам потрібен не лише наш досвід. Ми маємо залучати й інших психологів аби та допомога, яку ми маємо надавати дітям вона була найбільш фаховою, - резюмує депутатка Рівненської міської ради Світлана Марчук.

Ініціатором такої зустрічі виступив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Дуже багато дітей, які відчувають біль коли вони стрічають своїх рідних на війні, нам треба знайти можливість їх підтримати, навчити їх далі рухатись, щоб вони теж навчалися. Я думаю, що і безвісти батьки, які пропали. Тому наша мета й обов'язок забезпечити з ними співпрацю і наші психологи теж отримали хороше навчання і рухались далі. Є багато викликів, своєю чергою ми маємо забезпечити й самі семінари, й саме навчання, бо вони кожного дня стикаються з дітьми, які втратили своїх рідних, - каже секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

До слова, такий семінар, далеко не останній, який місто планує організувати аби допомогти рівнянам спілкуватися з постраждалими внаслідок війни. Адже психологи та соціальні педагоги як ніхто інший мають знати як спілкуватися з дітьми, підлітками батьки яких перебувають в полоні, безвісти зниклі або ж загинули на війні.

Читайте також: У Рівненській області фахівці вимірюватимуть якість початкової освіти