Допомога військовим, земельні питання та грантові проєкти від ЄС. Так пройшла сесія Рівненської міської ради. 8 військових частин, серед яких “Вовки Да Вінчі”, підрозділи полку “Азов” отримали субвенції на суму 9 мільйонів 300 тисяч гривень від міста. Деталі у сюжеті.

Усе задля перемоги! У Рівному завершилась чергова сесія міської ради. Основне - допомога українським військовим. Ціла низка військових частин, серед яких “Вовки Да Вінчі”, підрозділи полку “Азов”, розвідники 130-ки та інші отримали чималі субвенції від міста.

До сесійної зали завітали і військові. Вони наголосили на важливості підтримки армії, особливо тепер - у час великої війни. Захисники подякували місту за постійну допомогу війську.

Зустрілися з депутатами представники легендарного полку "Азов". Бійці цього формування захищають Україну в найгарячіших точках війни.

Не лише про допомогу військовим голосували депутати. Десятки питань стосувалися міської землі. Одне з них викликало чималі дискусії між представниками одного з будинків та міськими обранцями. А все через прибудинкову територію. Колишній очільник Рівного Володимир Хомко пояснює, ця територія ніколи не належала будинку на вулиці Київська 11. Там здійснюватимуться роботи не по зведенню офісного центру, а зорганізують сквер для мешканців декількох багатоповерхівок.

Також депутати обговорили питання проблематики паркомісць в місті. Зокрема, проголосували за передачу землі у центрі міста для ШЕУ. На ній і зроблять стоянку для автівок.

До слова, ще одна гарна новина для Рівного яку озвучив Віктор Шакирзян на сесійному засіданні це те що Рівне отримало фінансування Європейського Союзу на два інфраструктурні проєкти. Перший стосується розвитку каналізаційної інфраструктури, що дозволить усунути підтоплення центральних вулиць у зливу. Другий передбачає встановлення в обласному центрі 100 нових наземних пожежних гідрантів, що дозволить рятувальним службам оперетавніше реагувати на надзвичайні ситуації. У міській раді обіцяють розповісти детальніше про проєкти на спеціальній пресконференції наступного тижня.