Застосування різних інструментів та матеріалів під час будівництва, ремонту та реконструкції є чудовим способом реалізувати будь-які цілі та завдання. Найчастіше такими матеріалами є металопрокат, який відрізняється величезною кількістю параметрів.

На вибір компанія КТ-Сталь має все, що допоможе виконати поставлені цілі. Гарантуються стабільні запаси, а також надаються послуги доставки та різки.

Особливості прокату

Умовно металопрокат можна розділити на дві великі категорії в залежності від металу, що застосовується:

  • чорний прокат (виготовляється зі сталі, чавуну та його сплавів, матеріали активно використовуються при будівництві вагонів, корпусів, каркасів, балок, паль та багатьох інших схожих елементів);
  • кольоровий прокат (алюміній, свинець, цинк та багато інших матеріалів, застосовується у вузьких сферах промисловості, включаючи авіацію, виробництво приладів та електроніки).

Насамперед потрібно визначитися з цією класифікацією, щоб надалі зробити вибір.

Різновиди металопрокату

Виробники пропонуються кілька основних категорій з кількома відмінними характеристиками та параметрами:

  1. Балки. Подібні вироби підходять для створення каркасів, зведення перекриттів, веж та інших конструкцій;
  2. Арматура. Застосовується для посилення певних конструкцій та перерозподілу навантаження;
  3. Куточки. Металеві пластини зігнуті під певним кутом. Застосовуються як елемент зміцнення та підвищення міцності;
  4. Швелери. Вироби, що доповнюються П-подібним перерізом, забезпечуючи високу міцність. Активно використовується для будівництва несучих конструкцій;
  5. Профільні труби. Застосовуються як у будівництві, так і домашньому господарстві. Можуть бути квадратними, круглими та прямокутними.

Залишається лише визначитися з прокатом і правильно його використовувати відповідно до загальних норм та стандартів.

Як правильно зберігати металопрокат?

Майданчик для зберігання повинен мати достатні розміри, щоб помістити вироби будь-якої довжини та форми. Важливо захистити прокат від корозії, тому над майданчиком для зберігання має бути дах чи навіс. Бажано поділяти прокат на секції, використовуючи невеликі дерев'яні бруски. Це виключає деформації та гарантує нормальні умови для провітрювання.

Окремо є правила зберігання труб та арматури. Потрібно уникати їх розсипання, перешкоджати згину та подальшій деформації. Також потрібно полегшити процес завантаження та розвантаження великими партіями. Чорний прокат бажано зберігати у тих місцях, де вологість знижена.