Майбутні абітурієнти складали перші тести з української мови та літератури. Ці ж завдання частина абітурієнтів вирішуватимуть і сьогодні. Нагадаємо, що для проходження тестування цього року в Україні зареєстровано 260 000 учасників, із них понад десять тисяч – у Рівненській області.

2 червня. Четвер. Близько 14 години. Подвір'я однієї з рівненських шкіл. Тут від червневого спекотного сонця ховаються у затінку батьки абітурієнтів. Стурбовано дивляться на двері школи. Діти виходять по одному. Хто із радістю, хто з полегшенням. Директора школи початком тестувань задоволена. Каже діти спокійні, виховані, і не конфліктні.

Втім таких забудьків в одинадцятій школі було лише троє. Решта - добре пам'ятає, що треба брати на оцінювання та коли приходити. Самого оцінювання діти не бояться. Щоправда кажуть, на іспитах було якось простіше.

Утім списувати на оцінюванні не доводиться. Діти й батьки запевняють - готуються в повну силу. Розуміють, від цього залежить подальше навчання учорашніх одинадцятикласників у вишах. А вже завтра відбудеться другий етап оцінювання з української мови та літератури, за ним перевірятимуть знання абітурієнтів з іноземної мови та історія України.