Більше чотирьох тисяч знімків надіслали автори із 57 країн світу, тепер суддям належить обрати найкращі роботи у шести номінаціях. Вже у жовтні, а саме на Покрову їх зможуть побачити рівняни та гості міста - традиційно у обласного драмтеатру.

Пейзажі, портрети, натюрморти, фоторепортажі. У цих жанрах і виявляли свій талант учасники шостого Міжнародного салону фотографії "Фотовернісаж на Покрову". Тут, кажуть члени журі із багаторічним досвідом, важко бути оригінальним, але радує підхід українських авторів.

Шукали свіжість думки члени журі серед чотирьох тисяч знімків. Три дні переглядали фото, дискутували та коментували.

На конкурс совї роботи надіслало 400 фотохудожників із 57 країн усіх континентів. Тут і світлини природи, оригінальні портретні знімки і, навіть, вулична гра у футбол. Українським авторам деякі жанри, відзначають експерти, поки важко даються.

Тим не менше, журі відзначило саме роботу рівненської авторки у жанрі фотожурналістика. ЇЇ ім'я та решти переможців обіцяють оголосити вже на Покрову. Тоді й відкриється виставка їхніх робіт. А нині нагородили власника гран-прі минулорічного фотовернісажу Бернда Маі з Німеччини, який цьогоріч бере участь у салоні вже на правах члена журі.