Плавці, дзюдоїсти, гирьовики, баскетболісти і футболісти. Стільки спортсменів разом побачиш нечасто. Проте сьогодні — якраз той день. У Рівному нагороджували найліпших спортсменів року 2008. Чи поповнилося місто новими талантами — знає Ігор Шумик.

Всі вони — спортивна гордість Рівного. Косенко, Хлістунова, Лук’янчук, "Пульсар" та "Регіна" – ці прізвища та команди відомі й за кордоном. У своїй справі їм немає рівних на всю країну. Тож навіть місцеве керівництво пишається своїми спортсменами.

Щедрим виявився минулий рік і для баскетбольного "Пульсара", куди влилися нові вихованці, і для міні-футбольного МФК "Рівне ”. Проте найбільше досягнення — четверте місце на Олімпійських іграх з кулькової стрільби. Найбільше параолімпійців з Рівного у важкій атлетиці.

Окрім грамот, найкращим — і грошовий приз від міського голови. Але сума неважлива, каже той. Навіть жартує: сам в юнацькі роки займався спортом. Щоправда, рідкісним.

Свій рецепт успіху має чемпіон Європи з гирьового спорту рівнянин Іван Лук’янчук. Каже: більше тренувань, а перемоги з’являться.

Проте усіх все–таки не вдалося побачити. Але це й не привід засмучуватися, навпаки, кажуть тренери, адже більшість спортсменів або на змаганнях, або на тренувальних зборах, а отже й далі прославляють Рівне нщину.