Люди ось уже 5 років чекають здачі в експлуатацію п'ятиповерхівки на Буковинській, 12. Завершити її мали ще 2007-го. Однак, коли будинок звели на 89 відсотків та навіть підвели до нього воду й газ - роботи призупинили. І не відновили їх донині. Рівняни кажуть, марно шукали допомоги у кабінетах міських та обласних чиновників. А тим часом з будинку вже почали красти комунікації.

Юлія Кутняк з чоловіком, двома дітками та батьками проживає в двокімнатній квартирі. Каже, давно мріє про власне помешкання. У 2006 році придбала квартиру у цій п'ятиповерці - позичали гроші у знайомих, дечим допомогли батьки, трохи самі відкладали. Тоді будинок тільки почали зводити. Однак вже за рік, будівництво призупинили. Донині, роботи не відновлені.

Відчинені вікна та замок на дверях вкотре "зустрічають" Миколу Гетуна. Він також придбав квартиру на Буковинській 12. Розповідає, здати будинок в експлуатацію обіцяли ще у 2007-му. І вже навіть підвели газ та воду.

Небажані гості на Буковинську 12 і справді заходять, підтверджують інші власники квартир цього будинку. Про це свідчать і вибиті шибки та пляшки з-під спиртного на підвіконнях. Люди бояться, якщо будівництво не відновлять - то врешті залишаться і без квартир і без грошей. Зі своєю проблемою, кажуть, зверталися до міських та обласних чиновників. Поки безрезультатно.

Замовник об'єкту - Управління капітального будівництва Рівне нського міськвиконкому. Та в їхні обов'язки входить лише технічний нагляд за зведенням будівлі, кажуть в УКБ. До того ж, мовляв, забудовник - приватне підприємство "Інтерекопласт" пропонував людям квартири у інших будинках.

Це підтверджують і самі інвестори. Люди розповідають, готові були навіть доплатити за нові квартири, однак пропозицію обміну забудовник скасував. В телефонній розмові засновник підприємства "Інтерекопласт" Юрій Бойко все ж запевнив - люди невдовзі вселяться в свої квартири на Буковинській 12. А раніше будинок в експлуатацію не здали, бо в ньому ще не проданими залишаються 78 квартир.

Тим часом, нинішні власники квартир кажуть, якщо до весни зрушень не буде - заселятимуться самі, штурмом.