Думали-думали і нарешті придумали - відвезли двадцять сільських голів з Рівненщини не на безлюдний острів, а в Словаччину. На екскурсію. Аби ті ознайомилися як гарно живуть і працюють у селищі Кехнец, Кошицького самоврядного краю.

Обласні чиновники переконують, в селище Кехнец сільських голів з Рівне нщини завезли недарма. Адже цей населений пункт - унікальний приклад того, як силами сільської ради можна розвивати інфраструктуру села.

Такий прогрес селище отримало завдяки створеному тут технопарку. На 332 гектарах землі поблизу Кехнеца розташували 19 підприємств з дев'яти країн світу. Весь секрет - у привабливій інфраструктурі та дешевій землі. Щоб побудувати підприємство інвестору не потрібно думати про купу дозволів від різних інстанцій. Всі документи готують сільські чиновники, а з свій кошт і підводять внутрішні комунікації. Обласні чиновники кажуть, така поїздка пізнавальна для сільських голів.

Селище Кехнец у рік сплачує понад чотири мільйони євро до державного бюджету Словаччини. Обласне керівництво закликало усі сільські громади Рівне нщини взяти за приклад систему роботи у сусідній країні.