Соловейки, стунники, духовики й клавішники три дні змагатимуться хто краще заграє та заспіває. Майже півтисячі найталановитіших дітлахів із 17 областей України приїхали до Рівного. Місто напередодні новорічних святкувань уже втретє перетворилося на співочу столицю країни.

"Тарантеллу" Давіда Поппера Софія репетирує востаннє перед конкурсом. На "Бурштинові нотки" до Рівного приїхала вдруге. Цього року, сподівається, по гран-прі.

На віолончелі грає і її молодша сестричка Соломійка. Вона теж мріє про перемогу. Дуже сподіваються на це і батьки. Родина на конкурс приїхали із сусіднього Житомира. Задоволення не дешеве, але, каже, батько - варте того.

Конкурс української музики започаткували у 2010-му, щоб популяризувати місцевий бурштин. Область славиться покладами сонячного каменю. А віднедавна і Всеукраїнським конкурсом музики.

Цьогоріч на конкурс приїхало майже півтисячі соловейків, струнників, духовиків, клавішників із 17 областей України. Без подарунку, чи бодай грамоти, не залишиться жоден, обіцяє арт-директор конкурсу. Подарунків закупили на 20 тисяч гривень.

Софія та Соломія мріють про власну віолончель, поки сестрички займаються на шкільній. Хороший інструмент дорожчий, а ніж усі їхні родинні поїздки на конкурси: коштує від 5 до 20 тисяч доларів.