Гільза із священною землею та копія штандарту Першої Української армії тепер на Рівненщині. До нашої області їх урочисто передали ветерани та представники влади Житомирщини. До 70-річчя звільнення нашої держави від фашистських загарбників триває Всеукраїнська естафета пам'яті "Слава визволителів України", в процесі якої від області до області, від району до району передаються символи естафети.

На Рівне нській землі короваєм та щедрівками зустрічали ветеранів і представників влади Житомирської області біля міста Корець.

Після урочистої зустрічі представники делегацій двох областей поклали квіти та вінки до пам'ятника загиблим у Великій Вітчизняній війні. Передача головних атрибутів естафети відбулась у Корецькому районному історичному музеї. Це місто було окуповане німецько-фашистськими загарбниками більше 900 днів. Те, що така зустріч відбулась саме у Корці не дивина, адже передача артефактів Великої Перемоги проходить за хронологією річниць визволення областей та міст України.

Рівне нщина - 9-та область, яка перейняла естафету та отримала головні її атрибути: штандарт першої української армії та гільзу із землею, на якій відбувались бої. Окрім виховання підростаючого покоління естафета має і певні задачі.

Такі естафети потрібні - говорить ветеран Великої Вітчизняної війни Флоріан Валінкевич. 90-річний дідусь має незчисленну кількість нагород та орденів, три роки життя він провів на фронті.

Про достойне життя ветеранів, яких залишилось не так багато, потрібно дбати не лише перед Днем Перемоги - переконані обласні чиновники. В нашій області функціонує госпіталь для ветеранів війни.

Наступною областю, яка перейме естафету та головні її атрибути стане Волинська. Завершиться Всеукраїнська акція у 2015 році на 70-ту річницю звільнення України від фашистських загарбників. Усі ж її атрибути зберігатимуться у музеї історї Великої Вітчизняної війни.