Вирішувати місцеві проблеми тут і зараз взялися рівненські активісти. За для цього провели Громадський форум, до якого долучилось близько 140 учасників. Громадські лідери визначили 15 найболючіших проблем Рівненщини задля вирішення яких напрацювали механізми та пропозиції.

Одну з тем на суботньому Громадському форумі, активісти присвятили прозорості та контролю влади. Серед ідей, які збираються втілити у життя, - створення на сайті Рівне ради розділу з петиціями.

Серед інших пропозицій - створення електронного кабінету депутата. Свої пропозиції активісти планують передати депутатам та міському голові. Тим часом активісти збираються навести порядок із благодійними внесками у садочках, школах та лікарнях, які не завжди бувають "благодійними". Задля змін в галузі освіти, активісти спільно з профільним управлінням планують провести семінар для батьків і адмінперсоналу шкіл та садочків на тему: "що таке благодійність".

Окрім того, громадські лідери планують перевірити благодійні фонди при лікарнях. У нас в області їх близько десяти. Підвищити енергоефективність бюджетних установ області - ще одне завдання. Учасники форуму планують перепровірити енергоаудити у десятьох найбільших споживачів в області. Серед них і рівненський водник.

Загалом активісти представили напрацювання з вирішення 15 актуальних проблем області. Просування деяких потребує сприяння представників президії облради. У цьому громадським лідерам пообіцяли не відмовляти.