Одне з найбільших підприємств області хочуть ліквідувати. І хоча Рівненський завод тракторних агрегатів вже давно нічого не випускає, проте у нього можуть з'явитися інвестори, які готові оплатити всі борги підприємства. Але у випадку, якщо завод не ліквідують. У ситуації розбирався "Перший Місцевий".

Це чергове судове засідання в Рівне нському апеляційному господарському суді. Розглядається справа про банкрутство Рівне нського заводу тракторних агрегатів. Заодно декілька сторін конфлікту вимагають змінити арбітражного керуючого. Це людина, яка є розпорядником майна, керуючим санацією та ліквідатором. Справу вже розглядав господарський суд Рівне нської області, зараз же незадоволені його вироком одразу декілька сторін конфлікту подали апеляцію.

Арбітражній керуючій Наталії Гонтар, яка до цього виконувала повноваження керуючого санацією підприємства тобто перепрофілювання РЗТА, закидають, що саме вона довела завод до банкрутства і відповідно до ліквідації. Проте Наталія Гонтар всі звинувачення відкидає.

Наталія Гонтар доводить, що врятувати підприємство не можна було, тому і потрібно ввести процедуру ліквідації рівненського заводу тракторних агрегатів. Проте зараз у справі з'явилася третя сторона. А саме австрійський інвестор, який хоче викупити підприємство та погасити борг.

Наталія Гонтар і ці звинувачення відкидає. Каже, не отримувала жодного офіційного документа від інвестора. В результаті чотирьох годинних дебатів колегія суддів виносить свій вирок.

Позивачі кажуть, боротимуться в судах до останнього, щоби залучити інвестора та зберегти підприємство.

Чи врятує РЗТА інвестор поки невідомо. Проте ліквідацію підприємства вже розпочали і зупинити її зможе лише нове рішення суду. Касаційну скаргу позивачі вже готують у Вищий господарський суд України.