В них рівняни матимуть можливість купити каву, морозиво, випічку.

У Рівному уже стоїть кіоск нового типу, знаходиться він на Майдані Незалежності біля аптеки. На архітектурно-містобудівній раді рівненські архітектори разом із міським головою обговорили питання, аби такі ж з’явилася по усьому місту. Основні вимоги до кіосків – вони мають бути універсальними та сучасними.



pic

- Перш ніж встановлювати нові кіоски, ми маємо знести усі ті, що зараз займаються підприємницькою діяльністю без відповідного дозволу, а таких у Рівному близько 120, - розповів Володими Хомко. – У нашій країні немає законодавства, яке б регламентувало встановлення кіосків. Тому кожен може зробити свій кіоск і поставити його біля пам’ятника Т.Шевченку, і на такі дії не буде управи. Нам треба створити такий кіоск, який би не псував загальну архітектуру міста і вписувався вдало, як і біля «Злати Плази», так і біля парку. В нас і так існує проблема, що підприємці будують магазини, офіси, які псують ландшафт міста. Так само зараз гостро стоїть питання утеплення будинків. Точніше те, що їх утеплюють хаотично у різні кольори веселки. Ці проблеми треба вирішувати на одній з найближчих архітектурно-містобудівній раді.

Тип кіосків, який зараз пропонують встановлювати по усьому місті, майже 5 м в діаметрі. Він працює впродовж усього року, бо може підключатися до усіх комунікацій. Його можна легко перенести з одного місця в інше.