Підняття вартості проїзду у міжміських маршрутках Рівненщини незаконне. Про це неодноразово наголошували у Рівненській облдержадміністрації. Проте заяви - це одне, а ціна на квиток інше. Тож уже кілька днів мешканці сіл та районних центрів вимушені платити більше. Обговорити, як далі працюватиме транспортна галузь області, перевізники та громада зібралися в адміністрації. Перші нарікають на вартість пального, другі - на неякісні послуги.

Із ростом цін на пальне подорожчали і міжміські перевезення. На деяких маршрутах ціна зросла удвічі. Перевізники запевняють, довго трималися і не піднімали ціну.

Новий тариф - крок вимушений, кажуть підприємці. Мовляв, писали не одне звернення в обласну адміністрацію та готувати розрахунки не встигали за ростом цін на пальне. Кажуть, діючий тариф у 30 копійок за кілометр затверджений при 12 гривнях за літр дизпалива. Нині ж платять 27 гривень за літр. А ще обіцяють: щойно ціна на дизпаливо впаде - і тарифи зменшать. Поки ж, кажуть, немає чого обговорювати.

Громадські організації пропонують незалежно від перевізників порахувати пасажиропотік на кожному маршруті. А вже тоді говорити про реальні тарифи.

Допомогти знайти спільний знаменник мала б програма обласних перевезень. Вона забезпечить прозорість ринку та урегулювати непорозуміння.

Одним з напрямків цієї програми має стати оптимізація міжміських перевезень. Так, кажуть перевізники, якщо іще кілька років тому у Гощанському напрямі діяло 24 маршрути, то нині їх понад 50.

Врешті перевізникам таки вдалося переконати і пасажирів і чиновників, що нові розцінки по 40 копійок за кілометр цілком виправдані. Тож нині чекають розпорядження голови адміністрації, яке й має узаконити нові ціни.