Не очікував 25-річний Олександр, мешканець селища Клевань, що покупки у крамниці закінчаться для нього лікарняним ліжком. А все через те, що випадково зачепився і впав на свого 36-річного тезку.

У травні торік близько 23 години Олександр виходив із мінімаркету, що знаходиться на території одного з готельно-розважальних комплексів Клевані. У цей час на парапеті сидів інший Олександр, який від випитого вже не міг далі йти і, зачепившись за бордюр, навалився на чоловіка. У результаті обоє попадали. Підвівшись, 25-річний Олександр допоміг піднятися і винуватцю події, вибачився і сів в автомобіль, що чекав його біля магазину. Але останньому це не сподобалось. Перегородивши рух авто, наказав Олександру вийти з нього і, нічого не пояснюючи, наніс молодому чоловікові вісім ударів ножем. Згідно із висновком судово-медичної експертизи п'ять із них були тяжкими.

— Слідчі Рівне нського райвідділу міліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), а також за частиною 4 статті 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (хуліганстві), вчиненому із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівне нського РВ УМВС Валерій Серветник. — Зловмисника одразу затримали та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою. За результатами проведеного розслідування, кримінальне провадження згодом було скеровано до суду.

Під час судового засідання 36-річний Олександр, мешканець села Застав`я Рівне нського району, розкаявся у скоєному злочині. Однак це не вплинуло на пом’якшення вироку суду, адже чоловік вже вчетверте — на лаві підсудних. До того ж він перебував і на обліку Рівне нського райвідділу під адміністративним наглядом, а на момент скоєння злочину протягом року шість разів притягувався до адміністративної відповідальності. Феміда визнала Олександра винним у скоєнні кримінального правопорушення. Остаточний вирок Рівне нського районного суду: шість років позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області