Професійному футболу на Рівненщині бути. Принаймні так стверджують у відродженому футбольному клубі "Верес". Вже наступного сезону керівництво команди планує подати заявку на участь у другій лізі чемпіонату України. Та чи реально зараз зробити професійну команду у Рівному далі у спецрепортажі Олександра Туза.

Це один з останніх матчів рівненського "Вересу". Датований ще далеким 2011-им роком. Саме тоді з футбольної мапи України зникла ще одна професійна команда. І якщо випадки колективів з районних центрів, які почали масово зніматись з чемпіонату України не дуже дивували футбольну громадськість то зникнення єдиної команди майстрів обласного центру стала справжньою несподіванкою. Несподіванкою для громадськості країни і аж ніяк не для вболівальників Рівне нщини. Адже про скрутну ситуацію яка на той час склалася у "Вересі" знала вся область. Проте допомогти колективу ніхто не зміг. Ні влада, ні громада. Зараз же славні традиції рівненського професійного футболу знову намагаються відновити. Як стверджують самі ініціатори відродження "Вересу" допомогти у цьому має вся футбольна громадськість області. Принаймні усі юридичні документи для функціонування команди вже є.

Президент футбольного клубу "Верес" Рівне Володимир Чирков порівняв наше місто з Полтавою. Адже це місто є не набагато відрізняється від Рівного. Проте там чомусь функціонує дві професійні команди. Прем'єр ліги та першої ліги.

Відродити футбол на Рівне нщині планують за унікальною схемою, яка не має аналогів в жодній країні колишнього Радянського Союзу. Її суть полягає в тому що фінансують команду футбольні вболівальники своїми членськими внесками.

Основою футбольного клубу кажуть ініціатори проекту є довіра між менеджментом команди та членами громадської організації "Верес" Рівне .

І вже з наступного сезону футбольний клуб "Верес" за планами ініціаторів проекту стартуватиме у другій лізі чемпіонату України. Принаймні як повідомив Євген Донцов вже є домовленість з тренером костопільської спортивної школи Миколою Філіним, який готуватиме команду до сезону.

Планується що матчі "Верес" проводитиме на стадіоні "Авангард". Проте зараз рівненська арена не придатна для проведення ігор, тому керівництво федерації футболу планує зробити хоча б косметичний ремонт стадіону.

А прибрати стадіон "авангард" члени громадської організації "Верес" планують вже завтра об 11 годині. Крім того активісти закликають усіх охочих прийти на толоку та допомогти очистити головну арену області.