З нагоди відкриття 66-го сезону на станції “Партизанська” провели святкову лінійку. На заході відмінникам гуртка було вручено нагороди та свідоцтва про позашкільну освіту на Рівненській дитячій залізниці. А учні першого року нав­чання були допущені до виробничої практики та посвячені в юні залізничники.

До слова, вартість проїзду від станції «Партизанська» до станції «Озерна» для дорослих складе вісім гривень, а для дітлахів – п’ять. Протяжність Рівне нської дитячої залізниці – 2,5 км і вона є найдовшою в Західній Україні.



pic

Після завершення урочистостей зі станції “Партизанська” відправився у першу в цьому році подорож дитячий потяг. Кожна поїздка триватиме 30 хвилин. Рух поїздів здійснюватиметься кожної години з 11.00 до 16.00год. щосуботи та щонеділі, а також у святкові дні. До того ж дитяча залізниця приймає замовлення для організованих груп дітей освітніх закладів на будь-який день тижня.



pic

Нагадаємо, дорога побудована в 1948-49 роках, під час повоєнної хвилі будівництва дитячих залізних доріг в Україні. Будівництво вели шляховики ПЧ-7 Ковельської залізниці, на недільниках їм допомагали жителі міста. Урочисте відкриття дороги відбулося 9 травня 1949 року.



pic

В даний час на дорозі працюють тепловоз ТУ2 -137 і 2 вагона «Pafawag», а також 2 вантажні платформи.



pic

pic

До відкриття в 1949 році перегін дитячої залізниці обладнали електрожезловою системою, облаштували міжстанційний, стрілочний зв'язок і дикторське мовлення на станціях. У 1970 році пристрої СЦБ і зв'язку модернізовані — побудовані релейне напівавтоматичне блокування, Міжстанційний, диспетчерський, стрілочний телефонний зв'язок, локомотивний радіозв'язок, станції радіофіковані.



pic

Про це повідомили у відділі нформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради