Під прицілом — північні райони. Саме там найбільша небезпека затоплення. Але від підтоплень будинків не застраховане жодне село, кажуть працівники МНС. Утім, ще влітку до приходу води підготувалися — запаслися піском і щебнем. Чи вистачить їх — перевіряв Ігор Шумик.

Рівне нщина може опинитися у воді. Небезпека повені зростає щодня. У селі Тучин щороку до десятка будинків у воді. А за такої кількості снігу мешканці з пересторогою чекають відлиги.

Весною вода постійно під будинком пана Василя, без втрат не обійтися бідкається чоловік, але рятує майно як може, найбільше допомагає звичайний човен.

Натомість надзвичайники застерігають жителів Північних районів. Кажуть, ймовірність повені там найбільша. Щоправда нині ситуація стабільна. Щодня вимірюють показники рівня води, значного підвищення не відзначають. А з наступного тижня розпочнуть оглядати мости та дамби.

З потеплінням, прогнозують спеціалісти, води у річках побільшає, тож і підтоплень будинків вистачатиме чи не у кожному районі. Тому надзвичайники закликають вже нині інформувати про небезпечні ділянки.