Уже зовсім скоро ваша дитина стане справжнім мандрівником країною знань. А як спорядити маленького дослідника в таку подорож, ми вам розповімо.

-Все приладдя має бути міцним, зручним і простим у користуванні.

-Забудьте про надто дорогі речі. В новому оточенні дитина стає розгубленою й навіть безпорадною, тому без «втрат» не обійтися,– речі мають легко замінюватися.

-Не купуйте великі пенали, що займатимуть на парті всю робочу поверхню. З міркувань безпеки не варто також давати дитині металевий пенал.

-Обирайте зошити, що мають не менше, ніж шість лінійок для підпису, цупку картонну обкладинку, білі аркуші. - -Неодмінно розкажіть дитині, що бувають зошити в клітинку,– в них пишуть цифри, і в лінію,– в них пишуть літери та слова.

-Поясніть, що книги потрібно складати у велике відділення рюкзака, зошити – в менше. Має бути також спеціальна кишенька для бутербродів.

-Разом із дитиною обгорніть зошити, поясніть, що їх не можна обмальовувати, клеїти туди наліпки, виривати звідти сторінки.

-Зробіть разом закладки для щоденника та підручників.

І насамкінець приблизний список того, що потрібно придбати першокласникові:

-рюкзак;

-пенал: дві ручки, два простих олівці, дерев’яна лінійка (20 см), гумка, точилка з контейнером, фломастери (шість кольорів);

-папка для зошитів: 10 – у клітинку, 10 – у косу лінію, 10 – у лінію;

-папка для трудового навчання: кольоровий картон, кольоровий папір, клей, ножиці, серветки, пластилін;

-альбом для малювання;

-фарби акварельні, кольорові олівці, пензлики, стаканчик для малювання з кришкою;

-обкладинки для підручників і зошитів.

Успіху вам у спорядженні маленького дослідника! А подорож нехай принесе багато відкриттів і позитивних емоцій!