Порошенко затвердив додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму з ЄС.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію РНБО "Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За рішенням Порошенка, уряд має невідкладно вдосконалити механізм координації та оцінки діяльності центральних органів виконавчої та створити сучасну систему контролю і моніторингу у сфері європейської інтеграції.

Також членам КМУ доручили подати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо забезпечення чіткого визначення підслідності органів досудового слідства. Урядовці також мають забезпечити схвалення концепції створення національної системи ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства та затвердження плану заходів щодо її реалізації. На СБУшників та представників Національного антикорупційного бюро України було покладене завдання щодо посилення захисту свідків у кримінальному провадженні.

Представникам МВС доручено поліпшити співробітництво та обмін даними між правоохоронними органами, вдосконалення методології аналізу ризиків; технічних можливостей доступу до баз даних Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерполу. В указі також міститься низка інших доручень для різних українських відомств.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко очікує від ЄС позитивної рекомендації щодо безвізового режиму та їде у Брюссель.

Джерело: ТСН.