Купуючи новорічні подарунки, ми хочемо зробити приємно дорогим людям. Так як зараз в країні криза, люди намагаються економити на всьому, в тому числі і на подарунках. Ми підготували для вас кілька порад з цього приводу, які можуть бути корисні для вас.

1. Підступне слово «знижка»

У період Новорічних свят у вітринах практично всіх магазинів з'являється підступне слово «знижка». Побачивши його, у нас відключається здоровий глузд і з'являється бажання купувати все підряд, адже ціна знижена. Але будьте обережні. Справа в тому, що в період знижок магазини, як правило, заробляють в два або три рази більше, ніж зазвичай. Це пов'язано з тим, що спочатку ціни завищуються, а потім ставиться знижка. Це класична схема. Не варто відразу ж купувати річ, тільки тому що вона продається зі знижкою. Подивіться, скільки вона коштує в інтернеті або в іншому магазині, а потім приймайте рішення.

pic

2. Список

Перш ніж відправитися в магазин за подарунками для рідних і близьких, складіть список покупок. Визначте, що ви збираєтеся купувати, кому і на яку суму ви розраховуєте. Так ви не витратите зайвого і зможете купити все заздалегідь.

pic

3. Інтернет

Дуже корисно покопатися в Інтернеті, перш ніж йти в магазин за покупками. У Мережі ви зможете переглянути ціни, почитати відгуки на форумах і в соціальних мережах, а може, і знайти більш оригінальні подарунки. Ціни в Інтернеті можуть вас приємно порадувати. Головне, замовляйте подарунки заздалегідь, враховуючи, що їх доставка може зайняти деякий час.

pic

4. Новорічні ярмарки

На новорічних і різдвяних ярмарках можна знайти величезну кількість різноманітних товарів - починаючи від випічки, джемів, і закінчуючи подарунками ручної роботи. Важливо, що ціни на таких ярмарках нижчі, ніж у звичайних магазинах, так як там ви купуєте товари з перших рук.

pic

5. Упаковка

Не витрачайте зайві гроші на дорогу упаковку, яку пропонують у магазинах. Ви можете красиво запакувати подарунок в домашніх умовах. Для початку зайдіть в канцелярський магазин, купіть пакувальний папір на свій смак і вирушайте додому творити. Масу майстер-класів по упакуванні можна знайти на YouTube. У вас обов'язково вийде і, можливо, навіть краще, ніж у продавця магазину.

pic