У 2015 році було проведено 27 обласних масових заходів, яким передували районні (міські) змагання, конкурси, виставки. У них брало участь 1390 гуртківців області. Про це повідомили у комунальному закладі «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради, який є організатором та координатором роботи з науково-технічної та спортивно-технічної творчості в області.

Як розповів директор комунального закладу «Рівне нський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівне нської обласної ради Володимир Южаков, стабільно найкращі результати показують такі профільні позашкільні заклади: Костопільський центр технічної творчості та комп’ютерних технологій (2014 р. – 2 місце, 2015 р. – 1 місце), Рівне нський міський центр творчості учнівської молоді (2014 р. – 1 місце, 2015 р. – 2 місце,) і Дубенська міська станція юних техніків (2014 р. – 3 місце, 2015 р. – 2 місце). Досить високі показники в цьому році має Здолбунівський район (2014 р. – 5 місце, 2015 р. – 3 місце).

Серед комплексних позашкільних навчальних закладів високі показники у комунального закладу «Районний Будинок учнівської молоді» Дубенської районної ради та комунального закладу «Районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Березнівської районної ради (4 – 5 місце), районного будинку творчості школярів Млинівської районної ради та Сарненського районного будинку дітей і молоді (6 - 7 місце).

За рейтингом участі в обласних масових заходах низькі показники в Острозькому та Демидівському районах, що свідчить про недостатню увагу до цих заходів з боку керівників позашкільних навчальних закладів.

За рейтингом результативності низькі показники у Будинку дитячої та юнацької творчості Кузнецовської міської ради і Радивилівського районного Будинку школяра (17-18 місце), Зарічненському і Рокитнівському районах (15 – 16 місце) – беруть участь в обласних масових заходах по можливості, в зв’язку з недостатнім фінансуванням, є одні з найвіддаленіших районів, учасники мають низький рівень підготовки.