Таким чином фінансову допомогу від держави одержують більше 40 % родин області.

Про це повідомила начальник відділу соціальних виплат департаменту соцзахисту населення Рівне нської ОДА Роза Слободенюк, повідомили в ОДА.

За її словами, найбільше субсидій оформили у Рівному – 38 тисяч сімей, Сарненському та Рівне нському районах – по 12 тисяч домогосподарств. Найменша кількість родин, які наразі користуються соціальною допомогою – в Кузнецовську та Острозі – близько 2 тисяч у кожному місті.

Середній розмір отримуваної допомоги становить 950 гривень.

Також Роза Слободенюк повідомила, що для Рівне нщини на житлові субсидії у 2016 році передбачено понад 2 мільярди гривень. Тим часом торік на ці потреби з держбюджету спрямували 1,8 мільярдів гривень.

Отримувачісубсидій зобов’язані протягом місяця поінформувати відділ соцзахисту про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг, шляхом подання відповідних документів. Подати документи до управлінь соцзахисту населення можна будь-коли. В містах і районах Рівне нщини працюють телефони «гарячих ліній» щодо призначення субсидій.