Тривале перебування на морозі може стати причиною обмороження. Лікарі зазначають такі травми небезпечні саме в ожеледицю, коли люди не звертають увагу на погодні умови. Здебільшого отримують обмороження особи в алкогольному сп`янінні

Обмороження верхніх кінцівок - такий діагноз Олег отримав потрапивши до опікового відділення. 50-річний чоловік розповідає праву руку вдалося врятувати, а деякі пальці на лівій руці на жаль доведеться ампутувати.

За словами медиків, зазвичай обмороження відбувається при температурі повітря нижче -10. Але це може статися навіть, якщо за вікном невеликий плюс. Адже, сильний вітер та висока вологість можуть сприяти обмороженню. Щоб цього не сталося лікарі радять тепло одягатися.

Експерти зазначають, що при переохолодженні температура тіла знижується до 35 градусів і нижче. В свою чергу, збільшити ризик обмороження, яке може призвести до втрати частини тіла і навіть до смерті може алкоголь. В управлінні охорони здоров`я розповіли про ситуацію з обмороженнями на Рівне нщині .

Більшість рівнян все-таки ніяк не застерігаються від обмороження, що правда стараються обмежувати перебування на холодному повітрі.

Обов'язково пийте якомога більше рідини - будь-які теплі напої, окрім алкоголю. Адже спиртні напої не гріють - а тільки створюють ілюзію тепла.