«Клуб вболівальників рівненського спідвею» активно намагається відновити діяльність цього спорту у Рівному. Перша сходинка – створення спортивного клубу за підтримки міської ради.

Для початку активісти винесли питання на розгляд Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю.

Першим виступив Сергій Головня, голова громадської організації «Клуб вболівальників рівненського спідвею», і зазначив, що потрібно виховувати молоде покоління рівнян, які б підкорювали світові спортивні вершини. Для цього у Рівному хочуть створити спідвейний спортивно-технічний клуб.

Сергій Шевчук, начальник міського управління сім`ї, молоді та спорту, зауважив: “Cаме у Рівному за часів СРСР був відкритий перший мототрек, де навчалися майбутні чемпіони: Володимир Трофимов, Володимир Колодій, Петро Федик та багато інших”.

Щоб клуб функціонував, передусім, їм потрібна фінансова допомога для матеріально-технічної бази. Спідвейний клуб Рівного у перспективі має бути першим та наймасштабнішим з часів незалежної України.

Також Сергій Головня наголосив: “Нещодавно я повернувся з-за кордону, де підписував попередні договори про створення Європейської ліги спідвею для майбутніх міжнародних змагань”.

Комісія підтримала цю пропозицію, але з умовою, що керівники проекту за місяць подадуть чіткий план з розвитку спідвею у Рівному на п’ять років. Це потрібне для того, щоб зрозуміти чи є у нього перспективи.