Скоро кожен рівнянин зможе взяти кредит на встановлення твердопаливних котлів та термомодернізацію (утеплення житла). При цьому річні відсотки буде відшкодовувати Рівненська обласна та міська ради. Цю державну програму сьогодні обговорювали на засіданні Постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення Рівнеради.

Нова програма, яку вже не вперше розглядають депутати Рівне нської обласної та міської державних організацій передбачає надання всім охочим так званих кредитів «на тепло». Держава дає дотації населенню на два напрями: заміну котлів та утеплення оселі.

Механізм цієї підтримки такий: ви оформлюєте кредит в одному із банків–партнерів державної програми, а частину позиченої суми компенсує держава через Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.

pic

Під час засідання голова комісії Осіпчук Юрій Юрійович зауважив: «Перед тим як подати цю програму на рішення сесії, потрібно внести пункт, який би чітко регламентував про необхідність інформування громадян і співпраці зі ЗМІ».



pic

Голова Управління економіки міста Рівне сказав: «Про кредити на енергозбереження також можна дізнатися у банках, які беруть участь у програмі, а саме: Ощадбанк, Укрексімбанк та Укргазбанк».

Про деталі підтримки рівняни зможуть дізнатися після найближчих сесій міської та обласної рад.