Позитивний досвід реєстрації нерухомого майна та бізнесу в регіональному Центрі надання адміністративних послуг, який нещодавно відкрив Президент України Петро Порошенко в Рівному, впроваджуватимуть і в районах області.

З травня 2016 року, аби оформити право на будинок чи землю, а також зареєструвати бізнес, мешканцям Рівне нщини не потрібно буде звертатися до органів юстиції. Ці повноваження делегують до районних та міських ЦНАПів області.

«Це черговий крок на шляху до створення максимально прозорої та спрощеної процедури надання послуг, - зазначив перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський. – Адже люди не контактуватимуть з чиновниками. Так, приймати заяви на реєстрацію будуть у ЦНАПах, а в адміністраціях вже перевірятимуть дані та прийматимуть рішення. Це зменшує ризики корупції".

За словами Юрія Приварського, в Рівне нській облдержадміністрації щотижня контролюють процес передачі повноважень на місця.

«На сьогодні усі РДА та МВК готуються до виконання нововведень. Створюються окремі структурні підрозділи з державної реєстрації, передбачаються відповідні посади, фахівці проходять стажування та отримують ідентифікатори доступу до державних реєстрів», - зазначив посадовець.

Також, за словами Юрія Приварського, реєстрацію здійснюватимуть нотаріуси та інші суб’єкти господарювання, які матимуть відповідну акредитацію Мін’юсту. «Збільшення кількості суб’єктів, які надають реєстраційні послуги призведе до їх конкуренції. Людина матиме змогу вибрати, до кого звернутися за якісним сервісом».

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.