Квиток у тролейбусі таки подорожчає. Рівненський міськвиконком затвердив нові вищі тарифи на проїзд електричним транспортом. Перед тим заслухавши усі сторони: пасажирів і тролейбусне підприємство.

У Леоніда підйом о 5 ранку. Чоловік працює водієм тролейбуса майже 10 років. Заробітної плати за лютий не отримав, бо підприємство працює у збиток. Він переконаний, якщо ціну проїзду не підняти рогатий транспорт може зупинитися. Однак пасажирам від цих аргументів не ліпше – кажуть, додаткових витрат не уникнути, тому від намірів підняти ціну більшість рівнян не в захваті. Минулий рік тролейбусники закінчили зі збитками у 3 мільйони гривень. Чиновники впевнені, якщо ситуація повториться наслідки будуть катастрофічними. Міський голова Рівного і сам проти зростання вартості, але не знає іншого способу, як зберегти електричний транспорт у місті.

З підвищенням вартості проїзду борги тролейбусного підприємства не зникнуть прогнозують фахівці. Тож головними пасажирами електротранспорту як і раніше будуть пільговики, а рівняни просто пересядуть у зручніші та швидші маршрутки. Тому у виграші будуть лише перевізники, вони вже потирають руки в очікуванні прибутків

Після усіх за і проти представники рівненського міськвиконкому одноголосно проголосували за поетапне підняття вартості проїзду, вже у травні рівняни платитимуть в електричному транспорті гривню, а до кінця року півтори, втім не одразу — ціну підніматимуть щоквартально на 25 копійок.