Вакцина чи медичне завзяття вклали на лікарняне ліжко 11-річну школярку? Відповідь на це питання шукатиме спеціально створена комісія обласних медиків. Нагадаємо, Перший місцевий розповідав про дівчинку з сарненського району, яка після щеплення від поліомієліту потрапила у лікарню. Рідні учениці звинувачують занадто завзяту медсестру, яка взялася вакцинувати дитину без письмового дозволу батьків.

У понеділок перший місцевий розповідав про 11-річну Анну Гамзу, яка потрапила у лікарню після вакцинації від поліомієліту. Вже минуло два тижні, як дівчину госпіталізували. Щоденно їй доводиться проходити процедури, уколи, крапельниця. Для такої малої дитини це важко не тільки морально, а й фізично - кажуть батьки.

Нині, дівчинка, почувається краще. Хоч ходити ще складно.

Лікування дало позитивний ефект - кажуть батьки. От тільки причину недуги не знають. А вже завтра, 10 березня, дівчинку виписують з лікарні. Батьки нарікають - щеплення зробили не вчасно, бо дитині не 9,як належить у плані щеплення, а 11 років. Мовляв, через це їхня дитина й потрапила на лікарняне ліжко. Натомість у профільному управлінні кажуть, зробили щеплення, коли змогли.

Попри все обласні чиновники кажуть, що оглянути дитину медик мусила, хоч і не зробила цього.Однак шкільна медсестра цього не зробила.

А ще в обласному управлінні охорони здоров'я кажуть - нині створюють спеціальну медичну комісію, яка й остаточно визначить причину недуги Анни.

Яких результатів дійде обласна комісія, Перший місцевий обовязково розкаже.