Фарбування і шпалери для облицювання стін - це вже занадто банально і просто. Так принаймі вважають сучасні дизайнери. Вони не зупиняються на досягнутому і постійно розробляють нові цікаві види облицювання. Ми зібрали в одному огляді п'ять інноваційних і незвичайних матеріалів, які за прогнозами фахівців будуть на піку популярності в цьому році.

Бетонні панелі нового покоління

З популяризацією стилю лофт в інтер'єрі на передову вирвалися такі матеріали, як бетон, шкіра і метал. Британські дизайнери не могли пройти повз одного з цих матеріалів, їх увагу привернув бетон. Вони вирішили використовувати його для виготовлення тривимірної геометричної плитки, яка здатна візуально змінювати простір і робити його надзвичайно цікавим. Дизайнери бренду KAZA грають не тільки з формами, а й з кольором і навіть фактурою бетону, роблячи його поверхню гладкою.

pic

pic

Об'ємна модульна плитка з незвичайним ефектом

Італійський дизайнер Христина Веціні (Cristina Vezzini) створила оригінальну модульну плитку, яка відмінно підійде для просторів різної площі. Наприклад, в маленькій кімнаті вона створить додатковий обсяг і наповнить приміщення повітрям.

pic

Фактурні шкіряні панелі

У цьому році в моді матеріали, якими не тільки хочеться милуватися, а й до яких хочеться торкатися. Саме тому варто звернути увагу на шкіряні панелі для інтер'єру. Італійський бренд Lapelle розробив панелі, якими можна облицьовувати не тільки стіни, але і підлоги. Вони дуже приємні на дотик, роблять інтер'єр дуже стильним і солідним. Безумовно, вони добре впишуться в інтер'єр кабінету або спальні, стануть відмінним доповненням лофтового простору або чоловічої квартири.

pic

pic

Розкішний різьблений мармур

Мармур ніколи не виходить з моди, але зараз він особливо популярний. Він надихає не тільки виробників меблів або облицювальних матеріалів, сьогодні навіть манікюр виконують у вигляді мармурових прожилок. Фахівці італійського бренду Lithos Design врахували таку тенденцію, тому вирішили створити стильні різьблені палелі з кольорового мармуру. Особливість такої обробки в тому, що на мармуровій плиті вирізують витончені візерунки і заповнюють сусальним золотом. Виглядає така обробка незвично і презентабельно.

pic

Кам'яний декор, який заворожує

У 2016 році дизайнери популіризують красу фактурних матеріалів. Дизайнери Lithos Design захоплюються красою природніх матеріалів і вважають своїм обов'язком робити з них справжні шедеври інтер'єрного мистецтва.

pic