"Максимко, одужуй!" - таке гасло лунало в рівненському садочку № 38. Маленькі рівняни долучилися до збору коштів на рятівну операцію тринадцятирічному Максимові Гаврилюку. Як вихованці дитсадку "Малятко" перейнялися питанням життя, вчилися не бути осторонь та допомагати ближньому - дивіться у сюжеті.

У 6 групі дитячого садочка "Малятко" не звичайний день, адже вихованці презентують оперу "Колобок", яку готували упродовж трьох тижнів.

У них благородна мета: допомогти хворому на рак крові рівнянину Максимові Гаврилюку. Врятувати хлопчика може трансплантація кісткового мозку, однак на неї потрібна чимала сума - понад 100 тисяч €. Про нагальну проблему вихователі дізналися із соцмереж та ідея постановки опери виникла одразу. Діти радо долучилися і тепер вони міркують, як потрібно допомагати хворим:

Мама Софійки, яка співала у постановці, розповідає, як її донька готувалася до відповідального виступу.

Пані Ольга впевнена: діти не лише роблять добру справу, а й вчаться співчувати тим, хто потребує допомоги і турботи.

Улянка - ще одна учасниця вистави "Колобок".

Мама Улянки впевнена у тому, що на світі є речі, які ми самотужки здатні змінити. На цей раз - це доля маленького рівнянина, який пережив 4 місяці лікарняної палати і безліч болючих процедур. Пані Наталя розповідає: усі батьки задоволені тим, що діти так щиро зголосилися долучитися до благодійної постановки.

Спільними зусиллями батьків дітей 6 групи садочку №38 зібрали 2020 гривень. Вихователі, батьки та діти сподіваються - таким чином привернуть увагу інших благодійників, аби врятувати життя Максимка.