Світ не без добрих людей. Вже в 21-ше це доводить щорічний благодійний марафон "З вірою в майбутнє". Впродовж десяти днів у Рівненському міському Палаці дітей та молоді проходили концерти понад 50 художніх колективів.

З 9 по 18 травня 2016 року у Рівне нському міському Палаці дітей та молоді проходив ХХІ традиційний Благодійний марафон «З вірою в майбутнє. Щоб шляхи стелились рушниками», символом якого став вишитий рушник, що уособлює собою дорогу в життя.

Впродовж 10 днів в ПДМ проходили концерти художніх колективів Палацу та багато інших заходів, яких нарахували більше п’ятдесяти. Виручені кошти направили на підтримку талановитих та соціально незахищених випускників Палацу – учасників Марафону. Ними цьогоріч стали: Юлія Чабар (Школа образотворчого мистецтва), Анна Бойко (Школа східних єдиноборств), Назар Дем’янчук (Школа бізнесу), Карина Садоха (Літературно-розвивальна студія «ЛітЕра»). Відтак діти отримали по 6 тисяч гривень та подарунків на 1,5 тисячі гривень від благодійників. Матеріальну допомогу від Марафону отримали і вихованці Палацу, яким вона була вкрай необхідною: Софія Євстєгнєєва - вихованка «Зразкового художнього колективу» камерного хору «Аве Марія», Єлизавета Кравчук - вихованка Школи східних єдиноборств а також Анна Борисенко - учениця ЗОШ № 5, сестра загиблого в АТО. Дівчата отримали по 2 тис. гривень.

Усі батьки висловили безмежну вдячність за таку підтримку своїх дітей. Важливо, що кожен учасник Марафону отримав не лише матеріальну допомогу для здійснення власних творчих планів, але й духовну та моральну підтримку від учнівсько-педагогічного колективу Палацу, гостей Марафону та благодійників. 2-є дітей з особливими потребами Центру ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації «Пагінець» Наталія Панасюк та Аінгеліна Іванова отримали подарунки від Палацу дітей та молоді на суму майже 2 тис. грн. і від партнерів Благодійного марафону на суму 1100 грн. Вимушена переселенка з Луганська, вихованка Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості Єлизавета Будицька, яка брала активну участь у концертах, отримала цінний подарунок від ПДМ вартістю 1360 грн. Також ПДМ оплатив перебування дівчинки у Рівному на час проведення Благодійного заходу.

Не один рік поспіль Благодійний Марафон допомагає хворим дітям онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Як і минулого року, цьогоріч їм закупили ліки першої необхідності на суму 20 тисяч гривень.

Традиційно одним із проявів благодійності Палацу дітей та молоді стало те, що заходи Марафону безкоштовно відвідують соціальні категорії населення. Цього разу таку можливість надали і військовим. Окрім того, деякі заходи Марафону проходили абсолютно безкоштовно, для того щоб рівняни могли ознайомитись з творчим потенціалом Палацу. Це були виступи ПДМівців на відкритих майданчиках міста. Не забув Палац і про «братів наших менших». Сіно, що придбали для проведення «ЕтноКола» передали в Центр стерилізації безхатніх тварин. Також Центру виділили 3,5 тис. гривень на закупку медичних препаратів.

Впродовж Марафону вихованці Палацу отримали солодкі подарунки та відзнаки «Зірки Марафону». В рамках Благодійного марафону Палац дітей та молоді організував святкування 25-річчя «Зразкового художнього колективу» ансамблю естрадно-спортивного танцю «Грація».

Загалом з усіх заходів Благодійного Марафону зібрали 124 808 тис. гривень. Загальні витрати ПДМ та МГО «Сприяння позашкільній освіті» на організацію, проведення та надання благодійної допомоги склали 129795 тис. грн. Додатковими і непередбачуваними через дощові умови стали витрати на проведення фольклорно-енографічного свята «ЕтноКоло ПДМу». Утім організатори Марафону, партнери, благодійники, що долучилися до його проведення, виконали взяте на себе соціальне зобов’язання.

Благодійний Марафон вже давно перетнув межу благодійної акції - це унікальне соціокультурне явище нашого міста, яке вже впродовж двадцяти одного року робить благодійну справу – допомагає талановитим дітям вступити в доросле життя та самореалізуватися. Соціальну відповідальність взяли на себе не лише працівники Палацу, а й 5-ти тисячна армія вихованців ПДМу та їх батьки. Всі разом дають надію тим, кому вона сьогодні вкрай необхідна.