Сьогодні, 31 травня, о 05:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в складському приміщенні в м. Рівне на вулиці Курчатова, 18. За вказаною адресою було направлено чергові караули вогнеборців 1-ї, 2-ї та 3-ї державних пожежно-рятувальних частин та оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС області.

На час прибуття рятувальних підрозділів одноповерхове складське приміщення розміром 100х80м., в якому зберігалися деревообробні матеріали, було повністю охоплено вогнем. Існувала загроза поширення пожежі на поруч розташовані офісні та складські приміщення.

На гасіння пожежі та захист суміжних будівель рятувальники подали сім водяних стволів. Через сильне задимлення працівникам ДСНС довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Значно ускладнювало роботу вогнеборців висока температура, щільна забудова суміжних до складського приміщення будівель, а також той факт, що в районі пожежі у водопровідній мережі був малий тиск. Через це заправка пожежних автоцистерн водою з гідрантів вимагала більше часу як зазвичай.

Під час гасіння пожежі рятувальники винесли із палаючого приміщення два газових балони, чим не допустили можливого вибуху, а також відбуксирували із поряд розташованого від епіцентру пожежі гаража легковий автомобіль. Крім того, вогнеборці не дозволили полум’ю перекинутися на майже впритул розташоване приміщення «Нової пошти». Площа пожежі склала більше 900 кв.м. Її було локалізовано о 07:16, а вже о 10:57 ліквідовано повністю.



pic

pic

pic

Постраждалих немає. В гасінні пожежі приймало участь 30 чоловік особового складу рятувальників та 5 пожежних автоцистерн. Вогнем знищено складське приміщення.

Наразі причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Рівне нській області.