За вбивство з необережності 3 роки обмеження волі. Рівненський міський суд виніс вирок чоловіку, який під час дорожнього конфлікту відправив водія „ЗІЛу” у такий нокаут, що він опинився в реанімації і через 9 днів помер.

Нагадаємо, це сталося в листопаді минулого року на вулиці Київській. 61-річний Євстафій Прокопчук, керуючи вантажівкою „ЗІЛ”, виїжджав на головну дорогу. Він не пропустив автомобіль „Додж”. Це коштувало йому життя.

Спершу працівники міліції порушили кримінальну справу за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Втім, згодом її перекваліфікували на вбивство з необережності. Справа потрапила в Рівне нський міський суд, який 12 травня виніс вирок. Водій „Доджу”, 26-річний рівнянин Юрій, отримав 3 роки обмеження волі. Рідні Євстафія Прокопчика, хоча і досі не можуть оговтатись від важкої втрати, вироком суду задоволені. Адже вони до останнього не вірили, що кривдник їхнього батька буде хоч якось покараний.

Рівне нський адвокат Володимир Цуняк, який на суді захищав водія „Доджу”, з вироком суду не погоджується і обов’язково його оскаржить. Для цього він має кілька аргументів.

Оскаржувати вирок планує і Рівне нська міська прокуратура, яка вважає рішення суду надто м’яким. Прокурор Рівного Андрій Джус повідомив, що державний обвинувач проситиме для підсудного 3 роки позбавлення волі. Втім, від коментарю на камеру він відмовився. Програма „Патруль” стежитиме за перебігом цієї справи і про рішення апеляційного суду ми розкажемо у наступних випусках.