Наразі в області триває відбір громадян України до лав Збройних Сил України за контрактом.

Упродовж останнього місяця Українську армію поповнили більше півсотні патріотів, більшість із яких чоловіки віком від 18 до 27 років.

Всього ж за перше півріччя поточного року їх кількість з області склала близько 600.

1 липня з обласного збірного пункту відбулась відправка чергової групи майбутніх військовослужбовців до навчальних центрів Збройних Сил України у Полтаві, Десні, Житомирі та Миколаєві.

Протягом декількох місяців під керівництвом досвідчених інструкторів вони опановуватимуть військові спеціальності, складуть Військову присягу на вірність українському народові.

За словами представника Рівне нського обласного військового комісаріату підполковника Вадима Бусигіна, за підсумком першого півріччя, поруч із Львівщиною та Хмельниччиною Рівне нщина в трійці лідерів з питань відбору на контракт.

Ключовим елементом певних успіхів сьогодні є налагоджена співпраця військових комісаріатів з органами місцевої влади, громадськими організаціями, засобами масової інформації.

Зокрема у Березнівському районі Рівне нської області у райдержадміністрації прийняли рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям-контрактникам у розмірі п’яти тисяч гривень, що позитивно впливає на результат стимулювання до вступу громадян на військову службу.

Джерело: РОДА