Прокурорів перевірятимуть на доброчесність. 16 червня Генеральний прокурор України видав наказ, яким затвердив порядок перевірки доброчесності працівників в органах прокуратори України. Перевірку проводитимуть незалежні громадські експерти, яких відібрали серед учасників АТО. Хто увійшов до складу робочої групи від Рівненської області та коли розпочнуть заповнювати анкети рівненські працівники прокуратури - дізнавалися наші журналісти.

Прокурорська перевірка. От тільки цього разу перевірятимуть самих людей у погонах. Робитимуть це за допомогою анкетування. До робочої групи, яка вираховуватиме недобросовісних працівників прокуратури, входитиме по одному учаснику АТО з кожної області. Від Рівне нщини - це Ігор Батинчук, демобілізований учасник АТО, який упродовж року перебував у зоні бойових дій.

Анкета розміщується на сайті Генпрокуратури. Відтак, аби перевірити та упевнитись у тому, чи прокурор не має "таємних" справ, варто лише почитати його анкету "доброчесності". Бо ж усі запитання в ній пов'язані із діяльністю прокурора.

Такі нововведення на Рівне нщині ще не стартували. Однак, в обласній прокуратурі запевнили: наказ один для всіх. І вже впродовж місяця усі прокурори Рівне нщини пройдуть перевірку на чесність.