Невелике місто, в якому тісно переплелися старовина і сучасність, Рівне вражає чистотою і доглянутістю. Тут легко влаштувати веселу прогулянку, пізнавальну екскурсію, що запам'ятовується побачення. Привабливість міста криється в добре збережених старовинних будівлях, де до дрібниць відновлений створений колишніми власниками інтер'єр.

Найцікавіше в Рівному

Вік міста-фортеці - понад 700 років. За цей час воно переживало кризи та відродження. Кожна епоха наклала відбиток на міську архітектуру, оборонні та культові споруди.



pic

Прогулянку по Рівному варто почати з костелу Святого Антонія. У ньому звучить орган, який раніше вважався кращим в Європі, і проходять концерти камерної музики. У крипті костелу поховані представники польського княжого роду Любомирських. Під час Першої і Другої світових воєн будівля позбулася готичних веж, костел і усипальницю розграбували і знищили.

Дерев'яна Свято-Успенська церква, побудована в середині XVIII століття без цвяхів, вважається найдавнішою сакральною будівлею міста. У ній знаходяться старовинні книги та ікони, одна з останніх написана в 1790 році.

Рівне нський музей бурштину - єдиний в Україні, присвячений сонячному каменю. В експозиції є сучасні ювелірні вироби і бурштин, вік якого близько 40 млн років.

Дітям сподобаються зоопарк і дитяча залізниця. Протяжність залізничної гілки значна - 28 км.

Романтика в околицях Рівного

У 48 км від Рівного височіє Дубенський замок князів Острозьких-Любомирських. З ним пов'язана цікава легенда про Беату Дольську - племінницю засновника замку, яка захистила цитадель від навали татар.

У селищі Клевань Рівне нського району сховалося одне з найромантичніших місць України - тунель кохання. Це ділянка діючої залізниці, густо обсаджена деревами. Вони утворюють густий живий тунель правильної форми, який здається чарівним, нереальним, немов виник із казки.



pic

Шукаємо зручно розташоване житло

Рівне - важливий економічний, культурний і туристичний центр північного заходу України. Він приваблює туристів, людей мистецтва, бізнесменів. Тому ринок короткострокової оренди тут досить розвинений. Як і в інших містах України, оренда квартир подобово в Рівному популярніша від готельного сектора. Цьому є ряд логічних пояснень: високий рівень комфорту і незалежності, низькі ціни, широкий вибір районів і категорій житла.

Оглядати визначні пам'ятки легше і приємніше, якщо зняти квартиру подобово в Рівному в районі вул. Міцкевича - центральній частині міста. Любителі прогулянок на свіжому повітрі вибирають паркову зону.

Досвідчені мандрівники і просто обачні люди, які звикли до передбачуваності і стабільності, шукають і резервують житло заздалегідь. Ті, хто подорожують часто й порівнюють сервіс і вартість, вибирають житло на перевірених сайтах. Найнадійнішим і зручнішим туристи вважають http:/dobovo.com/ru/. Тут представлені хостели, квартири, будинки безпосередньо від господарів, а значить - без посередницьких націнок.